SVEITS KVALITET

LOVLIG I NORGE

5-STJERNER PÅ TRUSTPILOT

LEVERING 2-4 DAGER

0

Handlekurven din er tom.

På denne siden finner du svar på de vanlige spørsmålene.

BESTILLINGER OG LEVERING

Generelt håndterer vi alle bestillinger som mottas før middag samme dag og ettermiddags- og nattbestillinger sendes neste morgen. Alle bestillinger håndteres og sendes innen senest én virkedag.

I travle perioder, som nasjonale helligdager, kan det forventes noe lengre håndteringstider. Leveringstiden avhenger av valg av frakt. Vi anbefaler alltid å velge UPS Express som fraktmetode for rask og sikker levering innen 1-3 virkedager fra kl. våre varehus.

Les mer om frakten vår her.

Hvis du ikke har mottatt bestillingen din 10 dager etter at du har mottatt forsendelsesbekreftelsen, vennligst kontakt vårt kundeserviceteam. De vil hjelpe deg videre så snart som mulig. Hvis du ikke har mottatt en leveringsbekreftelse på e-post, vennligst sjekk søppelpostmappen din.

Har du mottatt en pakke fra vårt firma du aldri har bestilt? Ta kontakt med vårt kundeserviceteam så snart som mulig. De kan gi deg bestillingsinformasjonen og fortelle deg hvilke skritt du bør ta for å løse problemet.

Nei, du vil ikke bli belastet noen ekstra avgifter for import av produkter fra Sveits. Vi betaler for all toll og moms fra Sveits til landet ditt.

Du kan bruke rabattkoden din på din neste butikkbestilling ved å fylle inn koden i kassen hvor det står "rabatt". Klikk på "søk" og rabatten din vil bli brukt automatisk. Merk: rabattkoder kan ikke brukes til å trekkes fra allerede innlagte bestillinger, og de kan heller ikke brukes på bestillinger som er en del av et abonnement på vårt Auto Ship-program.

OM VÅRE PRODUKTER

Alle våre produkter er av høy kvalitet, utviklet av et team av eksperter. Vi bruker kun toppingredienser, som vi henter fra våre partnere som har et sterkt fokus på sikkerhet og naturvern og som ikke gir oss annet enn den beste, økologiske og 100 % naturlige kvaliteten. Alle våre produkter er grundig testet og inspisert for å gi våre kunder kun produkter av høyeste kvalitet.

Ta en titt på den aktuelle produktsiden. Du finner all produktinformasjon der (ingredienser, fordeler, bruksanvisning og tilleggsfakta). Fant du ikke svar på spørsmålene dine på produktsidene våre? Ta deretter kontakt med vårt kundeserviceteam. De hjelper deg gjerne videre med eventuelle produktspørsmål du måtte ha.

Du må være minst 18 år gammel.

Vi anbefaler at du alltid konsulterer en kvalifisert fagperson angående spørsmål om bruken av produktene våre i kombinasjon med medisinen din. Inntak og bruk av enkelte av våre produkter kan være skadelig under graviditet og amming, du bør alltid konsultere legen din før du begynner å bruke produktene våre.

Nei, produktene våre er eksklusivt tilgjengelige online, på Formula Swiss-nettstedene.

Supermat er en mangfoldig samling av matvarer som inneholder høye nivåer av vitaminer og mineraler, enzymer, aminosyrer og antioksidanter. De tilbyr flere helsefordeler som å øke motstanden din, forbedre stoffskiftet, fysisk og mental helse, gi deg mer energi, senke risiko for spesifikke sykdommer, ...Å legge til supermat i ditt daglige kosthold vil være til fordel for mange forskjellige aspekter av helsen din.

RETUR OG ERSTATNING

Besøk denne siden for å lese om våre retningslinjer for retur og erstatning. Det er veldig viktig at du tar kontakt med vårt kundeserviceteam før du returnerer et produkt til oss. Kun godkjente returer vil bli akseptert.

Så snart vi har mottatt og registrert returen din, refunderer vi betalingen din. Fullstendig behandling av refusjonen kan ta opptil 2 uker.

Hvis du gjorde en feil under bestilling eller ombestemte deg og du ønsker å kansellere bestillingen, vennligst kontakt vårt kundeserviceteam så snart som mulig. Så lenge pakken din ikke har forlatt vårt lager, kan vi kansellere bestillingen din uten problemer.

Vennligst kontakt vårt kundeserviceteam med en gang. De vil hjelpe deg med å løse problemet.

BETALINGER

Vi tilbyr flere betalingsalternativer inkludert kredittkort (Visa, MasterCard og American Express), betaling på faktura, forhåndsbetaling via bankoverføring, betaling med Bitcoin, Apple Pay, PayPal, Sofort/Klarna og kontanter via post.

Du finner din faktura i pakken din. Du kan betale fakturaen din etter å ha mottatt varene du har bestilt. Du kan bruke betalingsslippen på fakturaen din, eller du kan betale med vårt IBAN (hvis sistnevnte er tilfelle, husk å bruke ditt kundenummer og fakturanummer som referanse). Dersom du ikke finner noen betaling informasjon på din faktura, ble du godkjent for betaling med faktura av vår betalingspartner MF Group/PowerPay. Du vil motta en faktura fra vår betalingspartner kort tid etter at du har mottatt pakken din. For mer informasjon, vennligst besøk https://www.powerpay.ch

Ta kontakt med vårt kundeserviceteam, så vil de prøve å finne en løsning på problemet ditt ved å gi deg mer tid til å betale eller ved å foreslå en spesiell betalingsplan.